Predsjednik kluba

Predsjednik kluba Vinko Barišić

 

Predsjednik NK HAŠK je rođen 03.01.1959. godine u Gašincima kod Đakova.
Od 1974. – 1977. pohađao je i završio Srednju tekstilnu školu u Vukovaru. Godine 1980. završio je Višu tekstilnu školu Duga Resa nakon čega se zaposlio u tvrtki Vuteks iz Vukovara.
1983. upisao je Tekstilno tehnološki fakultet u Zagrebu na kojem je diplomirao 1986. godine. Kratko je radio na istom fakultetu kao asistent iz područja opće i anorganske kemije, a poslije u tvrtki Merkantile kao zastupnik inozemnih tvrtki u području tekstilne strojogradnje.
Dugogodišnji je direktor i suvlasnik tvrtke Bamatex, te većinski vlasnik Jadran tvornice čarapa d.d. i Instrumetaria d.d.
Rad u NK HAŠK započeo je 2006. kao izvršni dopredsjednik, a funkciju predsjednika preuzima 2008. godine. Uz podršku nove Skupštine kluba glavni je inicijator i pokretač obnove i izgradnje novih terena s umjetnom travom NK HAŠK, natkrivene tribine i poboljšanja ostalih uvjeta za rad NK HAŠK.
Nogometom se bavio od malih nogu, a igrao je za NK HOŠK Gašinci, NK Radnički Vukovar, NK Vuteks Vukovar, NK Duga Resa, NK Sloga Vukovar i NK Chromos Zagreb.
Kao igrač NK Duga resa sudjelovao je na turniru Kvarnerska rivijera 1979. godine.
Kroz svoj dugogodišnji staž, kao igrač i predsjednik kluba, uvijek je pomagao razvoj nogometa kao društveno korisne aktivnosti.